Zlata Leta – kjer mladost sreča starost

Blog zavoda za medgeneracijsko povezovanje

Razkrili smo Skriti del interneta

Komentiraj

Objavil/a babica Zlatka 21.01.2009 ob 14:19 pod Vsakdan

Poleg povečevanja oglaševanja na spletu, se pojavljajo nove in nove oblike komuniciranja pozicioniranja brendov in oblik trženja, ki se šele razvijajo,” pravijo tisti, ki se na to spoznajo. “Torej moramo ta skriti del odkriti,” smo si rekli. In smo šli.

20. januarja 2009 se je zgodil napovedani 11. dan direktnega marketinga. Na povabilo Boštjana Zrimška smo se zbrali v konferenčni dvorani Pošte Slovenija na Čopovi ulici v Ljubljani.

Po pozdravu organizatorjev je besedo prevzel Andraž Štalec iz Red Orbita in nam na primerih www.delo-revije.si, www.emka.si in našega projekta www.zlataleta.com zaupal nekaj praktičnih nasvetov optimizacije spletne strani, da bi se v iskalnikih med iskalnimi rezultati prikazovali čim višje. Ste vedeli, da kar 80 odstotkov uporabnikov pogleda samo prvo stran iskalnih rezultatov? In od tega večina kot relevantne rezultate dojema le prve tri naštete (glej sliko).

Kljub temu, da imamo o internetu kar precej znanja, smo od strokovnjaka, ki je znanje nabiral v ZDA pri gigantih kot sta Google in Yahoo, izvedeli seveda tudi nekaj novih in praktično uporabnih nasvetov. Na koncu se nam je Andraž ponudil, da bo naš portal pogledal malo bolj podrobno in naknadno naredil oceno optimiziranosti. Že vnaprej hvala, Andraž.

V nadaljevanju smo se pogovarjali z mag. Albinom Poljancem (APEK) in Klemenom Mišičem (državni nadzornik za varstvo osebnih podatkov pri Informacijskemu pooblaščencu), ki sta opozorila na najpogostejše spletne prevare in na praktičnih primerih predstavila možne prekrške pri zbiranju in objavljanju osebnih podatkov. Kazni za napačno ravnanje z osebnimi podatki znašajo za pravne osebe 4.170 €, za odgovorne osebe pravne osebe pa 830 €. Veliko? Za naše razmere da, v primerjavi z milijonskimi kaznimi v ZDA pa vseeno relativno nizko.

Sledil je polurni premor, v katerem smo ob kavi pokramljali z blogerji, ki smo glavno besedo dobili v zadnjem delu seminarja. Na okrogli mizi z naslovom Zakaj so blogi tako popularni in zakaj blog sploh imeti? naj bi sodelovali Karmen, Denis, Saša, Roni in Jan, vendar sta zadnja dva zaradi bolezni žal ostala doma. Kljub temu smo vsi skupaj razvili debato o omenjeni temi in prisotnim podali kar nekaj argumentov, zakaj je v vsakem primeru koristno pisati korporativni blog (relativno redno objavljanje na spletu, osebna nota, dvosmerna komunikacija z uporabniki itd.).

Zaključek: Prijetno druženje ob brezhibni organizaciji, obogateno z vsesplošnim deljenjem koristnih izkušenj.

Predlog za naslednje leto: Kot je že Boštjan nekje zapisal, bi lahko celotno dogajanje tudi snemali.

P.S.: Na koncu smo bili povabljeni, da se udeležimo Promarketa. Mi bomo zagotovo tam!

Za ogled videa Flash , prosim omogoči Javascript in Flash.

Zapisal: Piroman

 • Share/Bookmark
 
3 odgovorov na “Razkrili smo Skriti del interneta”
 1. lordwales - 21.01.2009 ob 14:44

  Žal me ta direktni marketing manj zanima kot lanski sneg. Bolj všeč so mi direktna nakazila na trr, na telemarketarje pa sem imun.

  Še dobro da grem na dopust!

  Nakupujem pa kar v Sparu in pri Stričkih Hoferju in Lidlu. Nakupovati drugje bi bilo potratno.

 2. Uršula - 21.01.2009 ob 15:07
  Uršula

  Jaz sem tudi bila tam, saj bom napisala še svoj osebni vidik na celotno dogajanje na svojem blogu.
  Tule pa toliko: izvedela sem kopico koristnih zadev, od tega, kako lahko nekaj zaslužim, mogoče ne samo nekaj, ampak kar veliko, s pisanjem bloga, urejanjem internetnih strani, člankov, …. kar itak že neizmerno rada počnem.

  Navdušena sem nad predavatelji in njihovimi retoričnimi sposobnostmi.

  In nenazadnje, nad blogerji in blogerkami,ki so bili za okroglo mizo in v občinstvu, saj so znova pokazali, da se pozitivno razmišljanje, ustvarjalnost, iznajdljivost in delavnost lahko združijo in prinesejo odlične rezultate.
  Le tako naprej, jaz pa se bom poleg pridno učila in rasla.

 3. Andraz - 20.02.2009 ob 00:06

  Res me veseli, da smo dobili tako pozitivne odzive na celoten seminar. Vsekakor gre res velika pohvala organizatorjem. Osebno mislim, da bi moralo biti v Sloveniji več podobnih dogodkov, ker slovenska podjetja dajejo še vedno premalo pozornosti internetu. V času recesije bi se morala še bolj zavedati kakšne priložnosti jim internet ponuja. Ampak kljub temu, še enkrat hvala za vse pozitivne odzive.

Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !