Zlata Leta – kjer mladost sreča starost

Blog zavoda za medgeneracijsko povezovanje

Nismo še za odpis!

Komentiraj

Objavil/a babica Zlatka 17.02.2009 ob 14:21 pod Vsakdan

“Če bi radi res nekaj dosegli na področju medgeneracijskega povezovanja, moramo doseči širok krog ljudi,” smo ugotavljali. Za mlade je treba pripraviti provokacijo, starejšim pa s prijaznim in toplim pristopom izkazati spoštovanje, hkrati pa jih vzpodbujati k aktivnemu sodelovanju v družbi. Biti star, še ne pomeni biti mrtev. Biti star, pomeni biti bogat z izkušnjami. In te izkušnje bi bilo dobro deliti z mladimi. Ampak ali jih mladi sprejemajo? Mladim se zdi, da vse vedo, se hitreje učijo in so radi samostojni in neodvisni. Pa bi jim včasih prišel kak moder nasvet izkušenejšega še kako prav. Vmes, med tema dvema skrajnima točkama, se vidimo mi.

Naše temeljno poslanstvo je prepričati mlade, da starejši niso bolni, betežni, nadležni in nekoristni ljudje. In enako moramo prepričati tudi starejše. Biti star, še ne pomeni biti mrtev. Starejše moramo okorajžiti, da se bodo aktivno vključili v oblikovanje današnje družbe, ki zaradi vse daljše življenjske dobe življenjski cikel podaljšuje še v četrto življenjsko obdobje. Dajmo jim besedo! V ta namen smo naročili izdelavo videa, ki bo dregnil tako mlado, kot staro.

Povejte, kako se vam zdi!

YouTube slika preogleda

Pozor: Video je posnet v visoki ločljivosti, zato svetujemo, da ga gledate v HD formatu.

Pod video se je podpisal Luka Tišler, katerega razmišljanja lahko spremljate na blogu fxmedia. Pravi, da je to njegova prva tipografsko usmerjena animacija in da se je zelo zabaval ob kreiranju, sploh ob iskanju grafičnega materiala.

O sebi je še napisal: Multimedijec, ukvarjajoč se predvsem z video produkcijo in postprodukcijo (reklame, video spoti, telopi, animacije…).

Njegov delovni proces se začne s pogovorom s stranko. Stranki nato zleze v glavo in prebere točno kaj si želi. Ponavadi dobi idejo že po prvih opisih dela, ki se ji dodobra posveti, jo razišče in izdela strategijo pristopa do dela. Sledi nabiranje in predpriprava materiala (slike, videi, 3d elementi/animacije, glasba…), oblikovna postavitev teh elementov, nato pa se loti animiranja po skrbno določenih tajmingih. Na željo stranke posname še glas speakerja, vstavi zvočne efekte in video gre v render (izdelava končnega formata).
Njegova posebna strast so glasbeni spoti (pod pasom imam že dva, tretji je v postprodukciji), v tem letu pa se namerava lotiti dolgoletne želje – posneti film. Če bi ga radi kontaktirali, mu pišite na cycoboodah@hotmail.com.

 • Share/Bookmark
 
2 odgovorov na “Nismo še za odpis!”
 1. andraz182 - 18.02.2009 ob 19:14
  andraz182

  Okej, ta video je noro kuuul :D

  Zakooon, tole bi mogli bolj oglaševat! Uauu :D

 2. -primož- - 12.04.2009 ob 21:58

  Video je dober ja … za študente in dijake
  Babice in dedki bi do konca videa šele očala našli, kaj šele, da bi prebrali, kaj piše.

  Ali so efekti pobrani iz MTVja?!? Nekje sem jih zagotovo že videl.

Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !