Zlata Leta – kjer mladost sreča starost

Blog zavoda za medgeneracijsko povezovanje

9. festival za tretje življenjsko obdobje – tudi babica Zlatka bo tam

Komentiraj

Objavil/a babica Zlatka 18.09.2009 ob 12:31 pod Na poti, Vsakdan

Babica Zlatka je pred slabim letom dni začela uporabljati sodobno tehnologijo. Saj ne, da prej ni imela mobitela in televizije. Ampak računalniki in internet – to si bili zanjo čisto tuji pojmi.

Lani je tako šele po poročanju televizije izvedela, da je bil 8. festival za tretje življenjsko obdobje prava veselica, ki se je je udeležilo kar 12.000 njenih vrstnikov. Takoj se je odločila, da bo od 30. septembra do 2. oktobra 2009 tudi sama prišla v Cankarjev dom v Ljubljani. Mogoče se bo udeležila tudi tiskovne konference, ki bo že dan pred uradnim začetkom festivala. Vsekakor pa ne bo zamudila slovesne otvoritve v sredo, 30. septembra ob 10. uri v Cankarjevem domu, kjer bo slavnostni govornik častni pokrovitelj festivala, gospod predsednik vlade Borut Pahor.

In kaj bo babica na festivalu počela?

Čez dan si bo ogledala razstavne prostore, udeležila se bo kakšne konference, prijavila se je tudi na nekaj delavnic. Na festivalu bodo namreč vsak dan na treh lokacijah brezplačne delavnice o zdravem načinu življenja, o koristni rabi interneta, pa še kaj se bo našlo. Za nobeno ceno ne bo zamudila nastopov na odprtih odrih, kjer se bodo predstavljale plesne skupine in pevski zbori. Veseli se tudi spoznavanja novih ljudi, zato bo vesela vsakega, ki jo bo ogovoril. Zadnji dan se bo družila tudi z najmlajšimi iz vrtcev, ki bodo obiskali festival.

»Se vidimo,« vam kliče navdušena babica Zlatka.

P.S.: Oglejte si program prireditev in se brezplačno prijavite na konferenco ali delavnice.

  • Share/Bookmark
 
En odgovor na “9. festival za tretje življenjsko obdobje – tudi babica Zlatka bo tam”
  1. (Š)pelca - 18.09.2009 ob 16:11

    Babica Zlatka!

    Jaz bi tudi prišla tja, pa sem si rezervirala ležišče v UKC ravno med festivalom. Če boš med vsem letanjem po festivalu ter osvajanjem vrlih in šarmantnih srebrnolascev imela minutko časa za kak sms ali pa mahanje pod oknom, ti bom pomahala (pisala) nazaj.
    Prava carica si, še mladi te komaj dohitevajo.

    lp Špelca

Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !