Zlata Leta – kjer mladost sreča starost

Blog zavoda za medgeneracijsko povezovanje

Brezplačne delavnice za invalide – Kulturna spletanja

Komentiraj

Objavil/a babica Zlatka 9.11.2009 ob 09:05 pod Vsakdan

V zavodu Zlata leta izvajamo projekt Kulturna spletanja, namenjen invalidom, ki se ukvarjajo s kulturo. Pripravljamo brezplačne delavnice, kjer bomo vsakemu udeležencu postavili spletno stran in ga naučili internet uporabljati v (samo)promocijske namene.

kulturna-spletanja-620.jpg

Projekt Kulturna spletanja temelji na prepričanju, da so spletne tehnologije in internet kot medij lahko močno orodje zbliževanja ljudi ter so hkrati poslovna priložnost za predstavnike ranljivih skupin, dejavne na kulturnem področju. Namenjen je invalidom, ki se ukvarjajo s kulturnimi dejavnostmi in/ali umetnostjo, njegov osnovni cilj pa je povečanje njihove zaposljivosti. Projekt je delno financiran iz Evropskega socialnega sklada in je za udeležence brezplačen.

Rok za prijavo na delavnice v Ljubljani je 12. november 2009.

K udeležbi vabimo posameznike, ki imajo željo, znanje in sposobnost umetniškega ustvarjanja in kulturnega angažmaja in bi svoje delo s pomočjo spleta radi predstavili strokovni javnosti, potencialnim kupcem, delodajalcem ali na splošno širši javnosti.

Udeleženci se bodo specializirali na področju uporabe spletnih medijev. Tekom projekta bodo dobili lastno spletno stran, naučili se bodo tehnične uporabe spletnih orodij, v nadaljevanju pa tudi osnov samopromocije in promocije kulturnega udejstvovanja.

To jim bo bistveno pripomoglo k prepoznavnosti ter vključenosti tako v umetniško, kulturno kot tudi širšo skupnost, hkrati pa povečalo možnost zaposljivosti tudi kot promotor kulture za druge osebe ali organizacije.

Udeležence bomo usposabljali v dveh skupinah (z do 20 udeleženci). Za vsako skupino bomo organizirali po osem delavnic, ki bodo v Ljubljani potekale od novembra 2009 do februarja 2010, v Mariboru pa od marca 2010 do junija 2010.

Na projektu bodo sodelovali strokovnjaki s področja kulture, novinarstva, urednikovanja, spletnih tehnologij, informacijske tehnologije ter organizacije in vodenja računalniških tečajev.

Interesenti lahko najdejo več informacij ter prijavnico na delavnice na spletnem naslovu www.kulturna-spletanja.si ali se obrnejo na Romana Čretnika na elektronskem naslovu roman.cretnik@zlataleta.com ter na telefonski številki 041 783 469.

  • Share/Bookmark
 
Ni odziva na “Brezplačne delavnice za invalide – Kulturna spletanja”
Na vrh

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !